A Körösvölgyi állatpark az őszi szünetben is várja a látogatókat

2016. október 18. 15:36 | Mikóczy Erika

 

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja ezúton értesíti a látogatókat, hogy az idei őszi iskolai szünet időpontjára és az érdeklődőkre való tekintettel, október 31. hétfő és november 6. vasárnap között is nyitva tart, minden nap reggel 9 órától, délután 16 óráig. Belépőjegyet 15 óráig lehet váltani.

A szarvasi Anna-liget színpompás kertjében, varázslatos őszi hangulatban figyelhető meg a kert megannyi mókusa, melyek ide-oda cikázva gyűjtik téli eleségüket a talajon. Az ágak között őszapók „ciripelnek”. Az állatpark fajai közül a nyestkutyák már fölhalmozták téli zsírtartalékaikat, lassan a szarvasfélék bőgése, barcogása is lecseng, a nyáron született új kis bölény borjú viszont most kezdi fölfedezni a körülötte lévő világot. Viselkedése igazi látványosság. Az állatparki tavacskára pedig az itt élőkön kívül megannyi vonuló madár is be-be köszön. Legutóbb két bütykös hattyú volt kíváncsi állatparki fajtársaik környezetére és egy mandarin réce, illetve egy szárcsa is úgy döntött hosszasabban vendégeskedik az állatpark taván.

A számtalan megfigyelni valót, kiegészíti a büfé, az egyedi játszótér és Szarvas környékének felfedezéséhez kerékpár kölcsönzési lehetőség is.

 

 

FEL