A kormány Vidékfejlesztési Kormánybizottságot hozott létre

2021. február 14. 17:47 | behir

A miniszterelnök vezetésével és az agrárminiszter részvételével működő bizottság célja, hogy erősítse a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart, az agráriumhoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó iparágakat, térségeket és közösségeket.

 – Az Európai Unió közös agrárpolitikájának kereteit jelentősen kitágító, a nemzeti költségvetésből 80%-kal kiegészített, 4265 milliárd forint értékű vidékfejlesztési források történelmi lehetőséget jelentenek a magyar vidék számára, hiszen az eddigi források háromszorosa áll 2021-től rendelkezésre – osztotta meg az MTI-vel az Agrárminisztérium. A közlemény szerint a cél az, hogy a magyar agrárium versenyképes legyen és olyan fejlesztések valósulhassanak meg, amelyek a legmodernebb technológiák széles körű alkalmazását is elősegítik. 

Mint írták, az új testület feladata többek között a magyar közép- és felsőfokú agrárképzés európai szintű megerősítése, valamint a vidéki Magyarország megtartó erejének helyreállítása. 

A szombaton létrejött Vidékfejlesztési Kormánybizottságot Nagy István agrárminiszter mellett Stumpf István, Navracsics Tibor és Lázár János kormánybiztosok alkotják, akiknek kiemelte feladata a hazai mezőgazdaság, vidékfejlesztés és élelmiszeripar tíz évre szóló stratégiájának kialakítása. Az Agrárminisztérium aktív javaslattevő szerepet tölt be az együttműködéseben.

Forrás: MTI

További programok »

FEL