A kevermesi apa, anya és a nagyfiuk is benne volt a családi drogbizniszben

2021. április 12. 10:26 | behir

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nem jogerősen elítélt három kevermesi személy büntetésének súlyosítására tett indítványt a Szegedi Ítélőtáblának.

Az ügyben elsőfokon eljárt Gyulai Törvényszék a két férfit és egy nőt, akik családtagok bűnösnek mondta ki – többek között – társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében és ezért az apát 9 év 6 hónap, az anyát 6 év, míg nagykorú fiukat 7 év 6 hónap szabadságvesztésre és hosszú tartamú közügyektől eltiltása ítélte.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a kevermesi család tagjai 2017-es év során Kevermesen több személynek rendszeresen értékesítettek kábítószert, de adtak el új pszihoaktív anyagot tartalmazó szert is. A cselekménysorozatnak az vetett véget, hogy a rendőrök egy közúti ellenőrzés során jelentős mennyiségű kábítószert találtak a házaspár által használt autóban elrejtve, ezért őket őrizetbe vették.

Az ítélet ellen az ügyészség mindhárom személy terhére súlyosításért, a két férfi és a nő, valamint védőik felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta, mert úgy ítélte meg, hogy az 5 évtől 20 évig vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető cselekmény miatt kiszabott büntetés nem igazodik megfelelően a tettük társadalomra veszélyességéhez és a bűnösségi körülményekhez, valamint a büntetett előéletű személyek esetében az nem bír kellő visszatartó erővel sem.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

További programok »

FEL