A judo edzőtábor után magyartanárhoz járnak az ukrán cselgáncsosok

2022. augusztus 17. 15:30 | Such Tamás

Négy román és egy ukrán egyesülettől, az UTE-től, valamint a Békés Megyei Kano Judo SE-től bő nyolcvan cselgáncsos érkezett hétfőn Békéscsabára. Gyáni János mester instrukciói alapján a judósok öt napon keresztül koptatják a Gál Ferenc Egyetem sportcsarnokában felállított tatamikat.

– Napi kétszer, három és félórás edzéseket tartunk – mondja Gyáni János. – A korábbi táboroktól eltérően már a kezdet kezdetén megköveteltem a rendet, a csendet, a figyelmet. Ugyanis a japánok – akiknél minden súlycsoportban van világbajnok – már az egészen kicsi korukban ugyanolyan fegyelmezetten viselkednek, mint a felnőtt versenyzők.

 

Galéria

 

A BM Kano Judo SE vezetőedzője elmondása szerint a judokáknak az erőnléti és a küzdelmi gyakorlatokon kívül bőven jut idejük az alaptechnikák csiszolására.

– Egy edzőtábor időbeosztása mondhatni rímel a versenyekével – fűzi hozzá. –  Hiszen itt is, akárcsak a versenyen már kora délelőtt hozzá kell szokni a kemény munkához, mert ha az első meccsén nem hajt az ember, akkor kiesik.

Korábban megírtuk, hogy május óta közel 20 ukrán fiatal judós erősíti a csabai csapatot. Az orosz-ukrán háború elhúzódása miatt a határon túli gyerekek maradnak a városban, mi több, néhányan le is igazolnak a BM Kanóhoz. Ebből kifolyólag a gördülékenyebb, közös kommunikáció végett az esti edzéseket követően egy magyar tanárnál tanulják a nyelvünket.

 

Vladislav Potapovot dobják a csabai judo edzőtáborban

(Hamarosan Vladislav Potapov, az ukránok mestere repülni fog – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

További programok »

FEL