A hétvégén eléri az 50 ezret a beoltottak száma a megyében

2021. március 13. 15:07 | behir

Folytatódik az oltás Békés megyében ezen a hétvégén is. Hazánkban eddig több mint 1,2 millióan kapták meg az első, több mint 370 ezren pedig a második oltásukat is.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán – írja a koronavirus.gov.hu. A háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kaptak ezen a héten, és az operatív törzs azt kérte tőlük, hogy a még be nem oltott regisztrált idősek oltását folytassák. A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik. A kórházi oltópontokon vasárnapig a 60 év alatti krónikus betegeket is oltják AstraZenecával, az érintettek erre SMS-ben kaptak behívót.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elhangzott, hogy Magyarországon – az unió több országához hasonlóan – a brit mutáns áll a járvány harmadik hulláma mögött. A járvány terjedésének megállításában a higiénés szabályok fokozott betartása mellett az oltások felvétele segíthet.

– Hazánkban a beoltott személyek száma meghaladta az 1 millió 200 ezer főt, több mint 370 ezren kapták már meg az első oltásukat – tájékoztatott Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Békés megyében a hét végéig eléri az 50 ezret a beoltottak száma. A nyitva lévő oltóhelyek hat településen, Békéscsabán, Gyulán, Orosházán, Mezőkovácsházán, Szeghalmon és Szarvason teljes kapacitással működnek.

- A hétvégére a beoltottak száma eléri az 50 ezret. Ebből szerdáig, március 10-ig 27 ezer oltást az egészségügyi intézményekben működő fix oltópontokon, a megyében hat helyszínen adtunk be. Emellett a kormányhivatallal együtt megszervezett mobil oltócsoportok révén a megye szociális, bentlakásos intézményeiben is dolgoztunk – fogalmazott dr. Zsilák János, a Békés Megyei Központi Körház Dr. Réthy Pál Tagkórházának orvosigazgató-helyettese.

 

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL