A hernádi Bonnie és Clyde - Országos csalássorozat kivitelezőit tartóztatták le

2023. március 29. 10:19 | behir.hu

A Szarvasi Járási Ügyészség összesen 66 rendbeli társtettesként, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 5 rendbeli csalás vétsége miatt kezdeményezte egy hernádi pár – egy 35 éves büntetett előéletű férfi és élettársa, egy 32 éves szintén büntetett előéletű nő – letartóztatását, akik internetes csalások elkövetése útján legalább 71 sértettet károsítottak meg országszerte.

Az egymással szándék- és akarategységben cselekvő pár 2022 júniusa és 2022 novembere között az egyik országos internetes apróhirdetési oldalon különböző valótlan tartalmú hirdetéseket adtak fel, amelyekben viszonylag nagyobb értékű termékeket – mobilházat, mobilgarázst, medencét, dézsát, fűnyíró traktort, mini árokásót, konyhabútort, lakókocsit – hirdettek meg. A megvásárlásra hirdetett dolgok azonban valójában nem álltak a rendelkezésükre, így jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtették a vevőket. Miután megszerezték a vételárat a sértettektől, mindketten elérhetetlenné váltak, és a későbbiek során nem küldték meg a termékeket a vásárlóknak és a vételárat sem fizették vissza. A sértettek között volt olyan, aki csak 12.000.-Ft-ot utalt át egy medence vételárának előlegeként, de olyan sértett is, aki egy traktor vételáraként 3.500.000.-Ft-ot utalt át a csaló páros részére. A terheltek cselekményükkel néhány hónap leforgása alatt közel 17.500.000.-Ft-ot zsákmányoltak.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a bűnismétlés veszélye miatt, másrészt azért került sor, mert alappal feltehető volt, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítás eredményét veszélyeztetnék. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a járási ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

 

További programok »

FEL