A Gyulai Törvényszék is csatlakozott a Föld órájához

2019. április 3. 15:24 | behir

A Gyulai Törvényszék első alkalommal csatlakozott a WWF által meghirdetett „Föld órája” kezdeményezéshez. A gyulai Béke sugárúton található épület és annak helyi jelentőségű természetvédelmi területnek minősülő udvara március 30-án 20 óra 30 perctől - a szolidaritás jegyében – a díszvilágítás lekapcsolásával egy órára sötétségbe borult.

A figyelemfelhívó akció központjában a természet védelme és a fenntartható életmód támogatása, ösztönzése áll, amelyhez a világ számos országa csatlakozott. A 60 perc sötétség azt szimbolizálja, hogy mindannyiunk felelőssége, hogy elinduljunk a fenntarthatóság útján.

A környezettudatos gondolkodás, az energiahatékonyság növelése és a környezetvédelem a törvényszék által képviselt „Zöld bíróságok” elképzelés alapelemei, így a „Föld órája” kezdeményezés is illeszkedik a törekvéseinkhez. A Békés megyei bíróságokon a szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével, energiatakarékos – illetve harmadannyi CO2 kibocsátású – LED-világítás alkalmazására történő áttéréssel, épületszigeteléssel és fűtéskorszerűsítéssel törekszünk biztosítani a fenntartható energiagazdálkodást.

A Gyulai Törvényszék folyamatosan figyelemmel kíséri az energiahatékonyság javítását, a fenntartható energiafelhasználást elősegítő pályázati lehetőségeket. E területen a legújabb projektet a Gyulai Törvényszék épületén hamarosan kialakítandó napelempark jelenti, amely jelentős fejlődést hoz majd a megújuló energia hasznosítása terén.

 

Forrás: Gyulai Törvényszék

További programok »

FEL