A gyulai bölcsődékben és óvodákban rendkívüli szünetet rendel el a polgármester

2020. március 14. 18:41 | behir

Görgényi Ernő, gyulai polgármester meghallgatta az érintett intézmények vezetőinek véleményét, majd döntést hozott arról, hogy a gyulai óvodákba és bölcsődékben hétfőtől rendkívüli szünetet rendel el.

A koronvírus járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében, az egyeztetéseket követően Görgényi Ernő polgármester videoüzenetben a következőket mondta.

–  Március 16-ától a gyulai óvodákban és bölcsődékben - a fenntartótól függetlenül - rendkívüli szünetet rendelek el. Az önkormányzati óvodák hétfőn és kedden még tartanak ügyeletet, ezzel is szeretnénk segíteni azokat a szülőket, akik az első napokban nem tudják megoldani a gyermekük elhelyezését otthon vagy családi körben. Azonban nagyon kérek mindenkit, hogy a saját gyermeke érdekében lehetőleg már hétfőtől se vigye óvoda a gyermeket. A rendkívüli szünet addig tart, ameddig a járványveszély miatt az indokolt. Szeretném megnyugtatni az óvodák és bölcsődék dolgozóit, hogy erre az időre is megkapják a fizetésüket. Egyben kérem a munkáltatókat arra, hogy biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét a kisgyermekeseknek - fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy ez a helyzet mindnyájunktól áldozatokat kíván, és vigyáznunk kell egymásra. 

További programok »

Itthon

Dr. Kulcsár László: Az élelmiszer hosszú távon biztosított Békés megyében

Hazánk önellátottsága mintegy 120 százalékos az alapvető élelmiszerekből. A mostani veszélyhelyzetben különös jelentősége van ennek. A hazai és ezen belül a Békés megyei agrárgazdasági szereplők biztosítják a lakosságnak az élelmiszereket.Többek között erről is beszélt közleményében dr. Kulcsár László, a MAGOSZ országos alelnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei elnöke.
10:19
FEL