A gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott a csok

2018. október 26. 15:09 | behir

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 péntek reggeli műsorában úgy fogalmazott: a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) 45 ezer gyermek vállalását segítette; az otthonteremtési program bevezetése óta 90 ezer családot tudtak támogatni.

Mint azt a műsorban kiemelte, nagyon nagy igény van arra, hogy segítsék a fiatalokat az első otthon megszerzésében, s ha bővül a család, segítsenek a továbblépésben. Ezért döntött a kormány a csok kibővítéséről. A kormánydöntés értelmében a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik.

Novák Katalin elmondta, a csokhoz járó kamattámogatott hitelt 85 százalékban igénybe vették. Jelentős előrelépésnek nevezte a csok kibővítését. Úgy értékelt, az nemcsak a kétgyermekes, hanem azon egygyermekes családoknak is „komoly üzenet”, akik további gyermeket terveznek. Jelezte: a következő hónapokban a kormány olyan nemzeti konzultációt folytat, melynek fókuszában kifejezetten a családpolitika lesz.

Forrás: MTI

További programok »

Gazdaság

Lezajlott a tiszaugi Tisza-híd próbaterhelése

Az M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt – Lakitelek közötti szakaszának leglátványosabb műtárgya, az 556 méter hosszú új Tiszaugi-híd, melynek építése a befejezéséhez közeledik. Ennek a fázisnak az egyik legfontosabb momentuma az épülő híd próbaterhelése, ahol a műtárgy használatba vétel előtti teherbírását ellenőrzik.
12:38
FEL