A Föld védelme iskolás fokon: Akciók az Erzsébethelyi iskolában

2018. november 30. 14:15 | behir

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében Magyarország idén is részt vett az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban, amely november harmadik hetében zajlott. Békéscsabán az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách és Rózsa utcai telephelyén is akciókat szerveztek ez alkalomból a Föld védelmében.

A hét keretében Európa-szerte önkéntesek hívják fel a figyelmet a saját ötleteiket megvalósítva a hulladékmennyiség csökkentésének fontosságára, a termékek újra-használatára, valamint a már hulladékká vált anyagok újrahasznosítására, a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére. Az Erzsébethelyi iskola diákjai mindkét telephelyen két-két tevékenységet valósítottak meg.

 

 

A Rózsa utcai épületben tanuló diákok vállalták, hogy az akció napján csak csapvizet isznak, az otthonról hozott kulacsokat, flakonokat is ezzel töltötték meg. Ugyanitt rendezték meg a „Használt az új helyett” programot is. A gyerekek bevihettek az iskolába használt, de számunkra már szükségtelenné vált könyveket, CD-ket, játékokat, ruhaneműket, amelyek cserebere során találtak új gazdára, tehát pénzért nem lehetett vásárolni, csak csere jöhetett szóba.

 

 

A Madách utcai épületben tanulók adományprogramot hirdettek: jó állapotú tanszereket és játékokat gyűjtöttek, amelyeket rászoruló gyerekeknek juttatnak el. Népszerű volt a „tapossa laposra” akció is: minden tanuló 5-5 petpalackot vitt az iskolába, amit egy adott időpontban, az egyik szünetben laposra tapostak, és az iskola udvarán elhelyezett gyűjtőben helyeztek el.

Ahogy az iskolában megfogalmazták: fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntarthatóságra, Földünk védelmére, hiszen azt nem örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

 

További programok »

FEL