A duális képzés változásairól tartott konzultációt az iparkamara

2023. szeptember 19. 08:20 | behir.hu

Sok módosításról esett szó a pénteki alkalmon.

„Könyvelőkkel a duális képzésért” címmel konzultációt tartott a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Szeptember 15-én Mészárosné Szabó Anna szakképzési osztályvezető a duális képzőhelyek, illetve a leendő duális képzőhelyek gazdasági, számviteli, humánerő-politikai és fejlesztési területen dolgozó munkatársainak tartott előadást, hogy a résztvevők tájékozottak legyenek – többek között - a képzőhellyé válás folyamatában.

Szó esett a 2023 nyarán módosult jogszabályi háttérről, a szakképzési munkaszerződés megkötésének folyamatáról, a nyilvántartásba vételről, a szakirányú oktatásra vonatkozó alapelvekről, alapfogalmakról. A tájékoztatás folytatódik, szeptember 22-én pénteken Balog Adrienn, a BVKIK gazdasági és szolgáltatási osztályvezetője a tanulói foglalkoztatás finanszírozási kérdéseiről beszél.

További programok »

Gazdaság

Idén is kiváló minőségű magyar hal kerülhet a karácsonyi asztalra

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiváló minőségű, magyar halakkal készülnek a karácsonyi szezonra a hazai haltermelők. Az ünnepi kínálat sztárja ebben az évben is a ponty lesz, amely még mindig a magyarok kedvenc halfajának számít – derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL), valamint a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által tartott közös sajtótájékoztatón.
11:00
FEL