A cukorbetegeken segíthetünk egy telefonhívással

2018. november 22. 12:41 | behir

Javában zajlik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó! A közmédia teljes portfólióját megmozgató kezdeményezéssel idén a cukorbetegeket segíti az MTVA.

A jótékonysági akcióba bekapcsolódott a Magyar Diabetes Társaság, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és több, cukorbetegekkel foglalkozó szervezet. Aki adakozni szeretne, a 13 630-as telefonszám felhívásával 250 forinttal járul hozzá a cukorbeteg gyermekek megsegítéséhez, táboroztatásához.

A cukorbetegek közösségével egy segítségre szoruló társadalmi réteget szeretnének támogatni idén, hiszen alig van ma olyan család, amelyik ne lenne érintett a diabétesz problémájában – mondta a kampány indulásakor Siklósi Beatrix, az MTVA kiemelt projektek főszerkesztője, az M5 csatornaigazgatója. Hozzáfűzte: nagyon örül annak, hogy a Jónak lenni jó! a médiatörténetben egy picit előre tud lépni abban, hogy felvállalja a cukorbetegek megsegítésének ügyét.

Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója arról beszélt: ha valaki egy családban cukorbeteg, akkor áttételesen „az egész család cukorbeteg lesz”, ez amellett, hogy jelentős pszichés teher, szociális és anyagi terhet is jelent. Eddig nem volt lehetőség arra, hogy az összes cukorbeteg gyerek, aki szeretne, eljuthasson ezekbe a táborokba – emelte ki, és hozzátette: ezért is fontos, hogy a mostani adománygyűjtő kampány a diabétesz problémájára irányítja a figyelmet.

A Jónak lenni jó! 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára, 2013-ban a Katolikus Karitász részére, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára, 2015-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, 2016-ban a Magyar Református Szeretetszolgálat számára, tavaly pedig a Máltai Szeretetszolgálat javára szervezett adománygyűjtést.

Forrás: hirado.hu

További programok »

FEL