A csempész szerint a dohány jól szigetel, a vámosok nem értettek egyet

2024. február 12. 15:07 | behir.hu

Nem a hagyományos szigetelőanyag került annak a kisbusznak az oldalkárpitjaiba, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Csongrád-Csanád vármegyénél nem engedtek tovább.  Az elkövetők a gépkocsi minden szegletét adózatlan füstölnivalóval tömték tele.  

A pénzügyőrök Nagylaknál figyeltek fel egy bolgár kisbuszra, amely egy nyílászárókkal megrakott utánfutót is vontatott. A rutinellenőrzésre kísért járműszerelvény Belgiumba tartott 5 utasával és csomagjaikkal. A jármű típusa, úticélja és a járőrök tapasztalata is azt súgta, hogy alaposan át kell vizsgálniuk az autó minden zegét-zugát. Megérzésük beigazolódott, hiszen a tető- és ajtókárpitok, az ülések háttámlái, de még a karosszéria díszlécei alatt kialakított rejtekhelyek is különféle márkájú bolgár zárjegyes cigarettával voltak kitömve. A sofőr azt mondta, hogy mit sem tudott az elrejtett dohánytermékről, csak alkalmi gépkocsivezetőként dolgozik és ezért az útért 200 eurót kapott.

A pénzügyőrök összesen 962 doboz, több mint kétmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. 

Forrás: NAV

További programok »

Itthon

Hódít a halk, sikkes, minőségi egyszerűség a divatban

A divat folyamatosan változik, szinte lehetetlen tartani a lépést ezen a területen. Több kutatómunka, tanulmány és beszélgetés juttatott el arra a gondolatra, hogy az öltözködésben a legfontosabb érték a fenntarthatóság. Az elmúlt évtizedben nőtt a tudatos vásárlás: aki eddig akár 6-7 ruhadarabot is megvásárolt, az mára legfeljebb 3-4 jobb minőségű alapdarabot tart a szekrényben.
2024. február 25. 19:00
FEL