A csalók ezúttal az álláskeresési piacon jelentek meg

2021. február 26. 08:14 | behir.hu

Azzal próbálják meg átverni az embereket, hogy egy ingyenes álláskereső portál

A tavaly decemberben elindított KarrierM állásportál díjmentesen, professzionális keretek között teszi lehetővé az üres álláshelyek meghirdetését, az alkalmas jelöltek megszólítását és előszűrését. A weboldal nevével újabban visszaélők jellemzően telefonon bejelentkezve térítési díj ellenében kínálják az oldal szolgáltatásait. Az üzemeltető OFA Nonprofit Kft. megkezdte az ügy alapos kivizsgálását, és megteszi a szükséges jogi lépéseket – írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az egyébként díjmentesen használható KarrierM oldalra feltöltött profilokat és az állásajánlatokat folyamatosan ellenőrzik, így garantálva, hogy csak valós hirdetések, létező cégek és személyek szerepeljenek az oldalon. Az alapvető jellemzőkön (iskolai végzettség, keresett munkakör stb.) túl nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai és kulcskompetenciákra is. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a projektet működtető OFA Nonprofit Kft.  arra kéri az álláskeresőket és a munkáltatókat, hogy ne dőljenek be az állásportál szolgáltatásait pénzért kínáló szélhámosoknak!

További programok »

FEL