A csabai piac vasárnap is nyitva tart, van, aki kenyérért, más jó szóért ugrik be

2016. február 13. 13:09 | Fekete Kata

Békéscsabán, a vásárcsarnokban vasárnap is lehet vásárolni. A piacon ráadásul minden kapható, amire a háztartásban szükség lehet. Sokan ki is használják a lehetőséget, hogy a hét utolsó napján is friss termékhez jussanak.

Kun János rendszeresen vasárnapra időzíti a hét utolsó bevásárlását. Mint a 67 éves férfi elmondta, minden nap korán kel, ezért fél nyolckor már ballag is a vásárcsarnok felé. Itt egyrészt bevásárol, másrészt vált néhány szót az árusokkal és ismerősökkel.

- Szeretem, ha mindig friss, ropogós kenyér kerül az asztalra, ezért megyek minden vasárnap piacra. S ha már ott vagyok, akkor veszek húst és zöldségeket is az ebédhez, de az is megesik, hogy telefonál a feleségem, hogy hozzak még valamit – mondta Kun János. – Nem a bevásárláshoz tartozik ugyan, de jólesik, hogy ugyanazokkal az arcokkal találkozom, a közelebbi-távolabbi ismerősökkel váltok is néhány szót. Így a bevásárlás már-már társadalmi esemény.

Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a vasárnapi boltbezárás soha nem vonatkozott a piacokra, éppen ezért a vásárcsarnokban nyitva tarthatnak a boltok úgy is, hogy nem az üzlettulajdonos vagy annak családtagja árul. A békéscsabai piac éppen ezért vasárnap délig nyitva tart és van is forgalom, szeretik a vásárlók ezt a lehetőséget.A legtöbben nem ilyenkor intézik a nagybevásárlást, inkább egy-egy terméket keresnek. Az viszont mindenkinek jó, hogy szinte bármit megvásárolhatnak vasárnap a kenyértől, a fűszereken át, a húsig mindent, sőt akár friss virágra, vagy éppen nejlonzacskóra is szert lehet tenni.  A területen mindig is nagy volt a nyüzsgés, s amióta megújult a zöldségpiac, rendezettek a körülmények is.

 

FEL