A brüsszeli szankciókról tartott lakossági fórumot Nagy István Békésen

2022. november 28. 20:32 | Vincze Attila

Az elhibázott brüsszeli szankciók olyan hatást váltottak ki az életünkre, ami alapjaiban forgatta fel a mindennapok biztonságát – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn este Békésen, ahol egy lakossági fórumon többek között arról beszélt, hogy a normális élet csak a békével térhet vissza, ehhez viszont le kell állítani az Oroszország elleni szankciókat.

A békési városháza Irinyi Dániel dísztermében tartott eseményen előbb Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője szólt a megjelentekhez. A politikus beszédében elmondta, hogy a magyar gazdaság épphogy csak kiheverte a koronavírus-járványt, rögtön jött az orosz-ukrán háború és az arra válaszul adott hibás, brüsszeli szankciók, melyek igazából nem az agresszor orosz félnek, hanem Európának fájnak igazán. 

– Sajnálatos módon láthatóan növekvő inflációval, lelassuló gazdasággal kell megküzdenünk, látjuk azt, hogy növekvő energiaárak vannak, annak ellenére, hogy a kormány azért segít a családokon különböző ársapkákkal és kedvezményekkel – fogalmazott. 

Ezután Nagy István agrárminiszter vette át a szót, aki kiemelte, hogy ezt a problémát csak úgy lehet megoldani, ha beszélünk róla, mint ahogy egy családban is megbeszélik egymással a gondokat. Hangsúlyozta, hogy a kormány éppen azért indította el ismét a nemzeti konzultációt, hogy a magyarok elmondhassák a véleményüket a brüsszeli szankciókról. 

– Állítsuk meg ezt a folyamatot, vessünk véget ennek és mondjuk közösen azt, hogy békét akarunk, tűzszünetet, tárgyalásokat arról, hogy miképp tér vissza az élet a normalitásba. Arról kell beszélni inkább, hogy hogyan építjük újjá Ukrajnát, hogyan fektetünk be ott úgy, hogy visszatérjen a normális kerékvágásba az élet – húzta alá. 

Az agrárminiszter arra kérte a békésieket, hogy akár levélben, akár online töltsék ki a nemzeti konzultációt, hiszen a kormány szeretne az emberek véleményére támaszkodva, az emberek oldalán szembefordulni az elhibázott szankciókkal és a megoldás, vagyis a tűzszünet és a béke felé orientálódni.

További programok »

FEL