A biztonságos kerékpározásra hívta fel a figyelmet a rendőrség Csorváson

2023. november 5. 13:24 | Vincze Attila

„Láthatóan Csorváson” címmel szervezett őszi-téli kerékpáros kampányt a Békéscsabai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága szombaton. Az akcióba a békési település egyik iparcikk szaküzlete is bekapcsolódott.

A behir.hu érdeklődésére a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója elmondta, hogy a kerékpáros kiegészítőket is árusító üzletnél várták szombat délelőtt a helyi lakosokat, akik saját kerékpárjukkal érkeztek. Kónya Orsolya kiemelte: a program célja az volt, hogy felhívják a kerékpárosok figyelmét a megváltozott időjárási viszonyokra, a kerékpárellenőrzés során pedig felfedjék a hiányosságokat és pótolják azokat, hozzájárulva a szabályos és biztonságos kerékpáros közlekedéshez Csorváson.

Mint fogalmazott, az akció mottója a „Vegyél egy lámpát, mi adjuk a párját!” volt, ami azt jelentette, hogyha az érdeklődők az üzletben vásároltak egy első vagy hátsó lámpát, illetve akár egy teljes lámpaszettet a biciklijükre, akkor a párját, vagy egy másik szettet a rendőrök adták hozzá. Ezen felül pedig a rendőrség munkatársai – akiknek szükségük volt rá – küllőprizmákat szereltek fel a helyszínen a kerékpárjaikra, illetve a gyerekeknek láthatósági mellényeket is kiosztottak, de utóbbiak iránt egyébként a felnőttek is nagy érdeklődést mutattak. 

A kerékpáros akción mintegy ötven érdeklődő jelent meg a délelőtt folyamán. A nagy sikerre való tekintettel a Békéscsabai Rendőrkapitányság a tervek szerint a jövőben is szeretne hasonló kerékpáros kampányt szervezni az üzlettel közösen a településen. 

 

Galéria

 

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL