A békési önkormányzat is segítséget nyújt az oltópontokra való eljutásban

2021. március 24. 10:54 | D. Nagy Bence

A településen meghaladta az ötven főt az igazolt fertőzöttek száma.

– Az esetszámok emelkedésével párhuzamosan nő az igény az oltakozásban való önkormányzati segítség iránt is. Békésen is folyamatos az oltások megszervezése, háziorvosaink tiszteletre méltó helytállással küzdenek az első sorokban – osztotta meg közösségi oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere. Mint írta, az önkormányzat a háziorvosok kérésére az elmúlt hetek során számos alkalommal segített az idősek oltópontra történő elszállításában.

A városvezető ismertette, hogy az idősek szállításához több esetben is a Békési Kajak-Kenu Club és a Békési Férfi Kézilabda Kft. biztosította a járműveket.

– A helyi járványügyi adatok azt mutatják, hogy erre az elkövetkező időszakban is szükség lehet, a napokban 50 fő fölé emelkedett a békési igazolt COVID-fertőzöttek száma – fogalmazott Kálmán Tibor. Kiemelte, hogy az önkormányzat dolgozói sokszor szabadidejükben állnak rendelkezésre és szállítják az oltakozókat. A polgármester felhívta a lakosság figyelmét, hogy az oltással, szállítással kapcsolatos kérdésekkel az illetékes háziorvost keressék, a települése önkormányzata pedig továbbra is segítséget nyújt a logisztikai feladatok ellátásában.

Forrás: Facebook/Kálmán Tibor - hivatalos

 

További programok »

FEL