A békéscsabai térségi vásártér kialakításának első üteme

2021. május 29. 17:36 | behir

Tájékoztatás a békéscsabai térségi vásártér kialakítását célzó projekt 1. ütem kivitelezési munkálatairól. (Támogatói okirat iktatószáma: GF/SZKF/1114/8/2017.)

A békéscsabai térségi vásártér kialakítását célzó projekt keretében a kivitelezési munka két ütemben valósul meg:

2021. januárban megkezdődtek a 1. kivitelezési ütem, a „Parkolóház” munkálatai az alábbiak szerint:

A piaci parkolási igények teljesítéséhez a Szabó Dezső utcán jelenleg is parkolóként használt, a „Gazdabolt” melletti területen vasbeton szerkezetű parkolóház épül, 3 parkoló szinttel, ami 292 db személygépjármű elhelyezését fogja biztosítani.

A kivitelező felvonulási területként a „Gazdabolt” melletti parkolót és a kijelölt Illésházi- Szabó Dezső utcai elhatárolt területet veszi igénybe. Ezen munkaterületekre vásárlóknak belépni tilos!

A parkolóház esetében a kivitelező elbontotta a gazdabolt melletti parkoló térburkolatait és az ott lévő műszaki létesítményeket. Megtörtént az alapozáshoz szükséges lavírsík kialakítása és

elkészültek a cölöpalapozási munkák, és a cölöpfej tömbök munkálatai. Megkezdődtek a földszinti vasbeton szerkezetű pillérek és falak munkái.

A keletkező bontási és építési hulladék elszállítása a 45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendeletben foglaltak szerint történik.

A munkák várható befejezése: 2022. január hó.

Kivitelező: SWIETELSKY Magyarország Kft. (székhely: 1016 Budapest, Mészáros u. 13.), Helyszíni képviselő: Bicski Viktor helyszíni generál építésvezető, tel: 06/20/378-1965.

További jelenlegi munkálatok:

Békéscsabán a Kétegyházi úton 9000 m2 nagyságú területen nagybani piac valósul meg.

A munkálatok 2021. év elején megkezdődtek jelenleg a humuszolás, feltöltési tereprendezési földmunka, és a tömörítés munkafolyamatai zajlanak.

A nagybani piac kivitelezésének várható befejezése: 2021. december hó.

A kivitelezési munkák 2. ütemében az alábbi projektelemek fognak megvalósulni:

A parkolóház használatbavételét követően, a jelenlegi nagybani piac területén, új, 6153 m2, alapterületű fedett- nyitott vásárcsarnok épül, valamint a 2. ütem részeként új pavilonsor épül a jelenlegi pavilon sor helyén, továbbá megújulnak a környező utcák is.

A 2. ütemben megvalósuló munkák várható kezdése: 2022. I. negyedév, a munkák várható befejezése: 2023. I. negyedév.

A projekt teljes körű lebonyolítását a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. (Elérhetőségek: 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10., tel.: 06-66/510-133, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu) koordinálja.

További programok »

FEL