A Békés Megyei Könyvtár vendége Novák Ferenc, a bringakirály

2018. június 1. 13:30 | behir

Novák Feri bácsi debreceni, de Békéscsabán is sokan ismerik, ha másról nem hát arról, hogy rendszeresen feltűnt a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba szupermaratonon és végigkerékpározta a kétszáz kilométer körüli távokat, mégpedig fél kézzel.  

Novák Ferenc június 1-jén 18 órától a Békés Megyei Könyvtár vendége lesz, ahol Kiss Erzsébettel, a Novák Ferenc, a biciklikirály - Egy kézzel a fél világon át című könyv írójával igyekeznek még jobban bemutatni Feri bácsit az érdeklődőknek.

Novák Ferenc 1931. december 5-én született, Budapesten. Nyolc hónapos korától él Debrecenben. 14 éves korában veszítette el jobb karját, egy vonatbaleset következtében. Postai kerékpáros kézbesítőként dolgozott egyetlen munkahelyén 1950-től 199-ig. Balesete ellenére sem mondott le kerékpárversenyzői álmairól, több mint kétszáz versenyt nyert, és a kerékpározás mellett futóversenyeken is rendszeresen indult.

Hosszú távú túráit 1970-ben kezdte, és mindvégig egyedül hajtotta végre. Négy kontinens 50 országába vitte el Magyarország, Debrecen és a posta hírnevét, és többször bekerült be a Guinness-rekordok könyvébe is.

 

További programok »

FEL