A Békés Megyei Könyvtár vendége Novák Ferenc, a bringakirály

2018. június 1. 13:30 | behir

Novák Feri bácsi debreceni, de Békéscsabán is sokan ismerik, ha másról nem hát arról, hogy rendszeresen feltűnt a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba szupermaratonon és végigkerékpározta a kétszáz kilométer körüli távokat, mégpedig fél kézzel.  

Novák Ferenc június 1-jén 18 órától a Békés Megyei Könyvtár vendége lesz, ahol Kiss Erzsébettel, a Novák Ferenc, a biciklikirály - Egy kézzel a fél világon át című könyv írójával igyekeznek még jobban bemutatni Feri bácsit az érdeklődőknek.

Novák Ferenc 1931. december 5-én született, Budapesten. Nyolc hónapos korától él Debrecenben. 14 éves korában veszítette el jobb karját, egy vonatbaleset következtében. Postai kerékpáros kézbesítőként dolgozott egyetlen munkahelyén 1950-től 199-ig. Balesete ellenére sem mondott le kerékpárversenyzői álmairól, több mint kétszáz versenyt nyert, és a kerékpározás mellett futóversenyeken is rendszeresen indult.

Hosszú távú túráit 1970-ben kezdte, és mindvégig egyedül hajtotta végre. Négy kontinens 50 országába vitte el Magyarország, Debrecen és a posta hírnevét, és többször bekerült be a Guinness-rekordok könyvébe is.

 

További programok »

Kultúra

Békéscsaba is csatlakozott az Orgonák éjszakájához

Békéscsaba is csatlakozott az Orgonák éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz. Az evangélikus nagytemplomban Alföldi Csaba adott hangversenyt, melynek első darabja Kovács Szilárd Intrada című műve az ország több mint 50 orgonáján egyszerre csendült fel.
2019. július 21. 12:03
FEL