9 éves kisfiára bízta a traktorvezetést, nem volt jó ötlet

2024. március 2. 08:19 | behir.hu

Járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy büntetlen előéletű 55 éves orosházi férfi ellen, aki 9 éves gyermekének engedte át egy traktor vezetését.

A férfi 2023. december 29-én, a kora délutáni órákban otthonából elindulva Orosháza lakott területén közlekedett a tulajdonában lévő traktorral, amelyben utasként tartózkodott a 9 éves kisfia. A férfi haladása során a Jászai-Horváth utcában megállt, majd a lassú járműben tartózkodó – vezetői engedéllyel nem rendelkező és a jármű biztonságos vezetésére életkoránál fogva képtelen – gyermekét a vezető ülésbe átültette, aki a lassú járművel a kormányt és gázpedált kezelve közlekedett.

A közlekedés közben a traktor kuplungját és fékpedálját a férfi működtette, mert azok kezelésére a gyermeke testmagassága miatt képtelen volt. Nem sokkal ezt követően az utcán járőrszolgálatot teljesítő rendőrök észlelték, hogy a traktor volánja mögött egy gyermek ül, ezért a járművet rendőri intézkedést alá vonták.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit az ügy iratai alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje és határozott időre tiltsa el a „T” járműkategóriába tartozó járművek vezetésétől.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL