860 faluban épülhetnek vagy újulhatnak meg önkormányzati utak

2021. június 28. 13:05 | behir.hu

Az önkormányzati tulajdonban és fenntartásban lévő utcák, utak, hidak, kerékpárutak építésére, fejlesztésére kiírt, 20 milliárd forint keretösszegű pályázaton 860 önkormányzat nyert.

 

Nyolcszázhatvan településen épülhetnek vagy újulhatnak meg önkormányzati utak, hidak, kerékpárutak a Magyar falu program idei forrásaiból - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. Gyopáros Alpár elmondta: idén tizennégy pályázati kiírás jelent meg a Magyar falu programban, ebből háromban hirdetnek hétfőn eredményt. Mint mondta, az önkormányzati tulajdonban és fenntartásban lévő utcák, utak, hidak, kerékpárutak építésére, fejlesztésére kiírt, 20 milliárd forint keretösszegű pályázaton 860 önkormányzat nyert.

Egy pályázó legfeljebb 40 millió forintos támogatást nyerhetett el.

– Az ideivel együtt több mint 40 milliárd forintot fordítottak a Magyar falu programban önkormányzati utcák építésére, felújítására. Két másik pályázatban egyházi közösségi terek kialakítására, meglévők fejlesztésére és működtetésükre lehetett pályázni. A pályázat keretösszege hárommilliárd forint volt, épületfejlesztésre legfeljebb 25 millió forintra lehetett pályázni, működtetésre – bértámogatásra és eszközbeszerzésre – pedig legfeljebb ötmillió forintot nyerhettek el a pályázók – fogalmazott a kormánybiztos. Hozzátette, hogy 319 pályázót tudnak értesíteni arról, hogy támogatást nyertek. A pályázók a kormany.hu oldalon tudják ellenőrizni pályázatuk sikerességét.

További eredményhirdetések a következő hetekben várhatók.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

A Magyar Kultúra Lovagja lett a szarvasi születésű Dobrotka Pál

Dobrotka Pál évtizedekig élt Békés megyében; a csabaiak leginkább a vendéglátás területéről ismerik. Közben egy jó másfél évtizede már könyvkiadóként is tevékenykedik. 2011 óta a szegedi központú Nemzeti Értékek Könyvkiadó egyik alapítója és vezetője.
2022. január 27. 16:44
FEL