7 nap alatt 22 ittas vezetőt fogott a rendőrség

2021. október 26. 07:16 | behir.hu

Meghaladta a hármat az egy napra jutó ittas járművezetés miatt történt rendőri intézkedések átlaga az elmúlt héten Békés megyében. Alkoholfogyasztás után vezetni veszélyes, ezt mutatja az is, hogy két ittas autós balesetet is szenvedett.

– Békés megyében a rendőrség folyamatosan igyekszik kiszűrni a forgalomból az ittas vezetőket. Az év 42. hetében, 2021. október 18. és 24. között összesen 22 járművezetővel szemben történt ittas járművezetés miatt intézkedés, közülük 11-en gépi meghajtású járművet vezettek – tette közzé a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Két autós balesetet is szenvedett. Egyikük 2021. október 22-én este csúszott árokba az autójával Orosháza és Kaszaper között. A másik férfi egy nappal később a 46-os főúton Mezőtúr és Gyomaendrőd között tért le az útról, majd miután árokba csapódott, a kocsi visszasodródott az útra és felborult. Az előbbi férfi nem sérült meg, a Gyomaendrőd külterületén balesetet szenvedett autóst viszont súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők.

– Az ittasan vezetők azonban nemcsak maguknak okozhatnak sérülést, hanem a többi közlekedőt is veszélyeztetik. Ezért a rendőrök minden nap végeznek olyan közúti ellenőrzést, amelynek során szondáztatják a közlekedőket. A múlt héten olyan férfivel szemben is intézkedtek, aki munkaadója traktorját vezette ittasan, a rá bízott feladatot végezte úgy, hogy előtte alkoholt ivott. Emellett előállítottak egy olyan férfit is, akinek jogosítványa sincs, mégis volán mögé ült, ráadásul ittasan – olvasható.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében ismételten kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen!

Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

További programok »

Itthon

PM: a februári adóvisszatérítéshez most 180 ezer szülőtől vár adatokat a NAV

z adóhivatal segít abban, hogy minden érintett február 15-ig visszakapja az idén befizetett adóját, ezért a napokban mintegy 180 ezer szülőnek küld tájékoztatást. Az érintetteknek csak annyi a teendőjük, hogy 2021. december 31-ig kitöltik a VISSZADO-nyilatkozatot - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
11:40
FEL