4,4 millió forint támogatás a békési közép- és főiskolásoknak

2019. december 4. 09:09 | behir

Tizenkét középiskolást és harminckét felsőoktatásban tanuló diák támogatásáról döntött Békés Város Önkormányzata. A tanulók tíz hónapon át részesülhetnek a havi 10 000 forintos ösztöndíjban.

A Békési Középiskolai Ösztöndíj kedvezményezettjeit 18 pályázó közül választotta ki a város önkormányzata. Az ösztöndíjban azok a diákok részesülhettek, akik 4,2-nél magasabb tanulmányi átlaggal rendelkeznek, valamint a pályázatban leírt határt az egy főre eső jövedelem nem éri el a családban.

A középiskola után tovább tanulók sem maradnak támogatás nélkül. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat azokat a diákokat érinti, akik már aktív hallgatók valamely felsőoktatási intézményben.  A támogatást elnyerők ösztöndíját – amely szintén 10 000 forint – fele-fele arányban biztosítja az állam és a békési önkormányzat.

Az idei évben 4,4 millió forintnyi támogatást ítélt oda Békés Város Önkormányzata a két ösztöndíjtípusra. Kálmán Tibor, Békés polgármestere hozzátette, a Bursa Hungarica-ösztöndíj esetében odaítélt támogatás felét, 1,6 millió forintot a kormány biztosítja.

További programok »

FEL