42 település, 279 projekt – így fejleszt a megye

34 milliárd forint fejlesztési forrás már megnyílt idén Békés megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

A pályázat kiírásai közül tizenhét már megjelent.  A TOP forrásai országosan 1230 milliárd forint felhasználását teszi lehetővé a megyék és a megyei jogú városok számára. A teljes fejlesztési ciklusban ebből Békés megye közel 58 milliárd forintot hívhat le.

A Békés Megyei Önkormányzat 42 település uniós projektjeit kezeli – eddig 279 projektötletet gyűjtöttek be a TOP-al kapcsolatban.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke azt közölte: folyamatosan köti meg a megyei önkormányzat az együttműködési megállapodásokat a településekkel. A legutóbbi közgyűlésen 6 pályázat benyújtásáról döntöttek, ezeket konzorciumban nyújtják be, négy településsel.

A békési települések pályázhatnak például helyi gazdaság és turizmusfejlesztésre, környezetvédelmi beruházásokra is. Ipari parkok és iparterületek fejlesztésére például összesen 2,35 milliárdot hívhat le a megye.

Megosztás:

Címke: , ,