2,5 millió energetikai felújításra

Indul az Otthon Melege Program hatodik alprogramja

Nyílászáró-csere, hőszigetelés, energiatakarékos fűtésrendszer és megújuló energia felhasználása. Erre nyílik lehetőség az Otthon Melege Program legújabb alprogramjában. A július 1-jén megnyíló forrásra a legfeljebb 135 négyzetméter fűtött alapterületű, 1996 előtt épült családi házak tulajdonosai pályázhatnak.

Az Otthon Melege Program folytatását jelentette be szerdán a fejlesztés- és klímapolitikáért valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár. Szabó Zsolt elmondta, július 1-jétől 5 milliárd forint keretösszeggel induló, vissza nem térítendő támogatást biztosítanak családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására.

A programban maximum 2,5 millió forint igényelhető, ami az elszámolható költségek 40-55%-a lehet a beruházás összetettségétől függően. A portálunknak nyilatkozó szakértő szerint érdemes minél többféle energetikai fejlesztést célul kitűzni a támogatás igénylésekor. Kalapáti László, a Proszerv Mérnöki és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, 15-20 százalékos energia-megtakarítást is eredményezhet egy családi ház ajtóinak és ablakainak korszerű, hőszigetelt nyílászárókra történő cseréje. Mint elmondta, egy ilyen beruházás öt-hétszáz ezer forintos költséget jelent.

A támogatás részletei már elérhetőek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján. A szakértő szerint a pályázat beadása előtt mindenképpen érdemes energetikus szakvéleményét kikérni a fejlesztendő ingatlanról.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,