2024-ben is marad a kedvező kamatozású diákhitel

2023. december 4. 18:05 | behir.hu

Jövőre is marad a 7,99 százalékos kamat a szabad felhasználású diákhitel esetében – írja hétfői közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Jövőre is kedvező feltételek és kamatozás mellett lesz elérhető a diákhitel a hallgatók számára.

– Bár a háború és a szankciók miatt a kamatkörnyezet drasztikusan megemelkedett, a kormány álláspontja szerint ebben a nehéz gazdasági helyzetben sem lehet hagyni, hogy ennek kárát a diákok lássák. Meg kell védeni a hallgatók érdekeit – jelent meg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében. 

A jelenlegi piaci körülmények alapján és a hatályos szabályok szerint a szabad felhasználású diákhitel kamatának 13 százalék fölötti szintre kellene emelkednie. A kormány határozata szerint ugyanakkor a diákok jövőre is 7,99 százalékos kamat mellett juthatnak a Diákhitel1-hez, miközben a Diákhitel2 és a Képzési Hitel továbbra is 0 százalékos kamattal lesz elérhető.

– A diákhitelszámlát biztosító bankoknak ingyenesen kell biztosítaniuk például a havi számlavezetést, az elektronikus szolgáltatások felületét, a havi bankszámlakivonatot és a kapcsolódó bankkártya használatát is – zárja közleményét a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Forrás: GM

További programok »

Gazdaság

Harmadjára is REL EXPO, ezúttal Jakabszálláson

Hamarosan újra megnyitja kapuit a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében. Ebben az évben Jakabszállásra várják az érdeklődőket február 29-én, a kiállítás fókusza az ellátási láncokban rejlő együttműködésekre helyeződik.
17:42
FEL