2015-2016. évi úszás megyei diákolimpia döntő Békéscsabán

2016. február 12. 16:07 | Balázs Anett

Február 11-én, csütörtökön tartották a 2015-2016. évi úszó diákolimpia megyei döntőjét Békéscsabán, Az Árpád fürdőben. A megye negyven iskolájából érkeztek diákok a megmérettetésre. A tét igen nagy volt, hiszen az első helyezettek továbbjutnak a március 19-ei országos döntőbe, ahol ha szintén dobogós helyezést érnek el a tanulók, akkor az, többletpontot jelent a továbbtanulásnál.
 A Békés Megyei Diáksport Egyesület és a Békéscsaba Előre Úszóklub szervezésében közel 300 diák ugrott a vízbe, hogy erőteljes karcsapásokkal a legtöbbet hozzák ki magukból a medencében. Az országos kiírásnak megfelelően mellúszás, gyorsúszás, hátúszás és 4*50 méteres gyorsváltón kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek.
– Már az utolsó 25 méternél már alig vártam, hogy a végére érjek, mert már  a tüdőm alig bírta az iramot – vallotta Csicsák Szabolcs, a Belvárosi Általános Iskola egyik diákja.
A diákolimpia egyik fő célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson az úszó sportággal ismerkedő fiatalok részére. A diákolimpiák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A sportszeretet mellett a legjobbak a felvételinél is hasznosíthatják eredményeiket.
– Jelentősége van a továbbtanulás szempontjából is, mert aki a Diákolimpiai bajnokságon első három, az pontot visz a továbbtanulásban.
Nagyon örülünk, hogy egyre nagyobb létszámmal jelentkeznek ezekre a versenyekre a gyerekek az amatőr kategóriákban is. Még jó pár évvel ezelőtt egy–egy versenyszámban két-három induló volt, most sok futamot tudunk rendezni – hangsúlyozta Lázár Olga,a Békéscsaba Előre Úszóklub vezetőedzője.

A megyei versenyek dobogós diákjai március 19-én, Miskolcon bizonyíthatnak az országos döntőn.

FEL