1834 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 16 krónikus beteg

2020. április 18. 07:31 | behir.hu

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1834 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 16 krónikus beteg, egy 42 éves nő kivételével mind idősek. Ezzel 172 főre emelkedett az elhunytak száma, 231-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 21 főre nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma is. 829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon

További programok »

Egészségügy

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.
12:08
FEL