18 éves hagyomány: Kiváló tanulókat ismertek el Gyula városában

2024. június 13. 17:00 | Fajó Attila

Elismerésben részesítette Gyula város önkormányzata az iskolai tanulmányi és művészeti versenyeken legjobb eredményeket elérő tanulókat és felkészítő pedagógusaikat.

Ahogy az ünnepségen Görgényi Ernő polgármester fogalmazott, a városban 18 éve útjára indított hagyomány –miszerint elismerésben részesítik a város kiváló eredményeket elért diákjait és felkészítő pedagógusaikat – őrízendő érték. 

– Úgy érzem, ez az elismerés megmutatja, hogy nem volt hiábavaló a sok fáradtság, a versenyekre való felkészülés – mondta el Papp Benjámin nyolcadik osztályos tanuló, aki a Kazinczy "Szép Magyar Beszéd" verseny országos döntőjén aranyminősítést és különdíjat kapott. Felkészítő tanára, Kovácsné Megyeri Anna Katalin úgy fogalmazott: a pedagógus legnagyobb öröme, ha tanítványai sikeresek, eredményesek és meglátják a befektett munka gyümölcsét. 

 

Papp BenjáminGyulai Implom József Általános Iskola 5.sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményének diákja, aki az eseményen Primissima díjban részesült, hiszen az általános iskolás évei alatt számos országos versenyen ért el kiemelkedő eredményeket magyar, matematika, valamint angol tantárgyakból, emellett kiváló versenyeredményei vannak versmondásból és helyesírásból.

Eredményei a 2023–2024-es tanévben:

  • Kazinczy Szép Magyar Beszéd – országos döntő arany minősítés és különdíj
  • Lila vegyÉSZ Bajnokság Kémiaverseny – országos döntő 2. hely
  • TELC megyei angolverseny – megyei 1. hely
  • Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny – megyei 2. hely

 

Galéria

 

További programok »

Gyula

A málenkij robotra elhurcoltakra emlékeztek Gyulán

Szentmisével és koszorúzással emlékeztek a málenkij robotra elhurcoltakra és az onnan hazatértekre Gyulán. A városból 1945 januárjában több mint ötszáz német nemzetiségű polgárt deportáltak a Szovjetunióba, ahol kényszermunkát végeztek.
2024. július 14. 11:23
FEL