13 milliárdból 220 munkahelyet hoz Békéscsabára a Mondi

2016. július 25. 16:50 | Varga Diána

A Mondi Kft. 220 új munkahelyet hoz létre Békéscsabán 13 milliárd forintos beruházással. A csomagolóipari cég fejlesztéséhez a kormány 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá. A beruházás részeként a jelenlegi üzem felújítása, új technológiájú gépsorok üzembe állítása, új üzemcsarnokok, raktár és logisztikai központ építése is várható.

A Mondi történetében is kiemelkedő a békéscsabai beruházás - közölte Kardos Sándor azon a sajtótájékoztatón, ahol a beruházás részleteit ismertették. A Mondi Békéscsaba Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: a kapacitás ezzel a duplájára bővül, ami annak köszönhető, hogy a Békési megyeszékhelyen olyan prémium minőségű csomagolóanyagot állítanak elő, ami Európában is egyedülálló.

– A Mondi jogelődje alig 8-10 évvel ezelőtt egy rendkívül nehéz időszakot élt át. Azonban akkor született egy bátor döntés, a céget elindították egy fejlődési pályán, jó menedzsmenttel, jó vezetőkkel és jó kollégákkal. Ma pedig ott tartanak, hogy Békéscsaba ipartörténetének egyik, ha nem legnagyobb, egy ütemben végrehajtott beruházására készülnek. Örvendetes, hogy sok más lehetséges európai helyszín közül a Mondi világcég döntéshozó testülete Békéscsabát választotta a beruházás helyszínéül – mondta Szarvas Péter, hozzátéve, hogy hazánk, városunk biztonságos hátteret ad ehhez, nem beszélve arról, hogy Békéscsaba komoly nyomdaipari hagyományokkal is rendelkezik.

Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott szerint Békés megye gazdasága nagyon erős fejlődő pályán van. A megyében működő és a megyében letelepedni szándékozó vállalkozások vonatkozásában a következő három-négy évben olyan, a nemzetgazdaság szempontjából kiemelt beruházások valósulnak meg mintegy nyolcvan milliárd forint értékben, melyeknek következtében ezer új munkahely jöhet. Ennek egyik legfontosabb eleme a Mondi Békéscsaba Kft. beruházása – hívta fel rá a figyelmet a kormánymegbízott, hozzátéve, fontos, hogy e vállalatok számára elegendő és megfelelően képzett munkaerő legyen.

A Mondi-csoport a világ 30 országában van jelen, több mint 100 gyárral rendelkezik. A cég a csomagolóipar és a papíripar vezető szereplői közé tartozik. Magyarországon Békéscsabán, Szadán, Nyíregyházán és Kecskeméten is vannak üzemeik. A cég számára a csomagolóipar dinamikus növekedése teszi lehetővé a tervezett fejlesztéseket. 

FEL