12 évre súlyosbították a gyomaendrődi díler börtönbüntetését

2021. július 19. 10:07 | behir

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a Szegedi Ítélőtábla megváltoztatva a Gyulai Törvényszék ítéletét, 12 évre súlyosította a börtönbüntetését annak az elkövetőnek az ügyében, akit az elsőfokú bíróság kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre ítélt.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a többszörösen büntetett előéletű, középkorú gyomaendrődi férfi mintegy két éven keresztül, rendszeres haszonszerzésre törekedve különböző kábítószereket szerzett be és értékesített több személynek Békés Megye területén.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezését fenntartotta, mert úgy ítélte meg, hogy a nem jogerős ítélettel kiszabott büntetés tartama nem igazodik megfelelően a bűncselekmény tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez.

A Szegedi Ítélőtábla másodfokú ítéletében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértett, és megállapította, hogy a többszörös és különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben a nem jogerősen kiszabott 10 év szabadságvesztés aránytalanul enyhe, ezért a büntetési célok érvényesülése érdekében a szabadságvesztést súlyosította.

A másodfokú bíróság döntésével az ügy jogerősen befejeződött.

(Forrás: Szegedi Fellebbviteli Főügyészség)

További programok »

FEL