105 napos kényszerszünet után újranyitott a Jókai színház

2020. június 27. 12:12 | behir

Kettős ünnep volt június 26-án, pénteken este a Békéscsabai Jókai Színházban: a veszélyhelyzet miatti 105 napos kényszerszünet után az újranyitás napja és Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékának nagyszínpadi bemutatója. Seregi Zoltán igazgató virággal fogadta a közönséget és köszönetet mondott a nézők hűségéért, szeretetéért.

Péntek általában a premier napja a színházban, de most az újranyitás ünnepe is volt, amit a hölgyeknek egy szál gerbera, mindenkinek pezsgős koccintás és a találkozás öröme is jelzett. A színészek és a nézők egyaránt nagyon várták már bő három hónap után ezt az estét, az előadást. Előtte Seregi Zoltán igazgató a színpadról üdvözölte a nézőket, köszönetet mondott türelmükért, kitartásukért és a sok biztatásért, szeretetért, amit a társulat tőlük a veszélyhelyzet alatt kapott.

Az amerikai szerző sikerdarabja a ’60-as évek közepétől hazánkban is folyamatosan meghódítja a közönséget, valahányszor színpadra kerül. Így volt ez a nyitóestén is, a szatirikus bohózat Katkó Ferenc rendezésében - Liszi Melindával, Csomós Lajossal és Tege Antallal – fokozva az ünnepi hangulatot, nagyszerű szórakozást nyújtott a Jókai-bérleteseknek. A szellemes történetet, a kiváló alakításokat a publikum hálás tapssal jutalmazta, amiben az is érződött, hogy régen vágytak már erre a színházi élményre.

Szombaton a Somlay- és 30-án, kedden a Bajor-bérlet tulajdonosai nézhetik meg a darabot, ami július elsejétől a hónap közepéig látható majdnem minden nap 19, illetve 15 órától.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL