10 millió fekvőtámasz a honvédség célja

2020. május 23. 06:17 | behir

A Honvédelmi Minisztérium a járványhelyzet kezdetén „Maradj fitt!” címmel indított kezdeményezést a társadalmi összetartás elősegítéséért.

A kampányban arra kérték az embereket, társszervezeteket, hogy segítsenek a katonáknak megcsinálni közel 10 millió fekvőtámaszt, minden magyar állampolgárért egyet. A szám szimbolikus, értelmét a kezdeményezés gondolatisága adja. A kampány szlogenje, „Mindenkiért egy!” – olvasható a tárca közleményében.

Magyarország megnyerte a vírussal szembeni védekezés első szakaszát, így életünk lassan kellő körültekintéssel, fokozatosan visszaállhat a normál kerékvágásba. Az enyhítésektől függetlenül azonban továbbra is fontos az egészségünk megőrzése és egyben szükség van a társadalmi összefogásra is.

A felhívásra rengeteg videó érkezett be a tárca social media felületeire, hivatalos e-mail címére. A feltöltők között ismert emberek is vannak, mint például Katus Attila, Béres Alexandra, vagy Várkonyi Attila.

További programok »

Itthon

Szerdától ősziesebbre fordul az idő

A hét elején sok lesz a napsütés és marad a meleg, többfelé 30 Celsius-fok közeli értékekkel, a hét második felében viszont csapadékosabb idő várható. A hétvégére hűl is az idő, egyre inkább 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
17:21
FEL