10 év után újra arany

2016. január 13. 16:05 | behir.hu

Az Alföld Vívó Akadémia junior leány párbajtőr csapata kiegyensúlyozott mezőnyben megnyerte az év első országos bajnokságát. A fővárosban rendezett megmérettetés döntőjében a csabai gárda a Vasas II. csapatát múlta felül nagy csatában, 45-39 arányban.

Mosolygós csabai lányok köszönnek vissza a verseny helyszínén, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban készült képekről, hiszen kiváló menetelés után diadalmaskodtak a junior fináléban.

- A legfontosabb és legerősebb utánpótlás bajnokságnak számít, ebben indultak lányaink és csapatban sikerült aranyérmet szerezni. Ennek a nehézségét talán az mutatja, hogy éppen 10 éve sikerült utoljára aranyérmet nyernünk, akkor is a női párbajtőrözőknek sikerült ez – hangsúlyozta Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője.

A csapat tagjai a hétvégi diadal után kisebb pihenőt kaptak, azonban kedd délután egy rögtönzött edzést tartottak a klub csarnokában. Az együttes egyik legizgalmasabb mérkőzését a Diósgyőr ellen a legjobb négy között vívta.

- Amikor a diósgyőriekkel vívtunk és ők vezettek, az nagyon izgalmas volt, de végül felhoztuk és nyertünk – idézte fel az elődöntőt Petri Renáta.

A fináléban a Vasas második csapatát győzték le a lányok, méghozzá szoros csatában, 45-39-re. A csabai gárda talán annak köszönhette a győzelmet, hogy a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta a verseny során.

- Nagyon örültem, hogy bekerültem a csapatba, mert ez az egyéni eredményemtől függött. Nagyon jó érzés volt szurkolni a társaimnak, örülni egymásnak, az egész verseny hangulatát átérezni, a csapatverseny volt a legnagyobb öröm számomra – emelte ki Keszthelyi Zorka.

Egy nappal korábban bonyolították le az egyéni versenyeket. A 74 fős mezőnyben két csabai lány is bejutott a nyolcas fináléba. A legelőkelőbb helyen a Békéscsabára visszatérő Balog Alexandra végzett, aki 6. lett, míg Petri Renáta a 7. pozícióban fejezte be az egyéni viadalt. 

Kovács Dávid

FEL