Zsongott a belváros

2016. május 29. 13:34 | Laczkó Viktória

A már hagyományosnak számító városi rendezvényt a Békés Megyei Könyvtár, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Munkácsy Mihály Múzeum együtt hívta életre. Sok-sok programmal készültek a szervezők a több évtizede megrendezett eseményen. 

Az utcán a közlekedésbiztonságra tanították a nebulókat a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai a városi gyermeknapon.

A múzeum kertjében beidomított kisállatokkal találkozhattak az érdeklődők. Odabent pedig különböző játékokat próbálhattak ki a gyerkőcök. Volt peca, origami és mágneses játék is. A különböző állomásokon pontokat kaptak egy pontgyűjtő füzetbe. Ezeket kisebb-nagyobb ajándékokra válthatták be.

A csabagyöngye előtt extrém, inverz és excenteres bicikliket teszteltek a gyerekek a Kerék Párt Bicikliklub jóvoltából. A kulturális központ belső terében is számos program várta a családokat. Logikai és ügyességi játékok garmadájával készültek a szervezők. Az idei rendezvény a Csabagyöngye Kulturális Központban a cowboy téma köré csoportosult.- Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag ebben a témakörben tudtak a gyerekek játékot vagy szórakozást találni maguknak. 77 magyar népmese játszóházunk, a házban működő közösségek is megmutatkoztak. A kártyaklubtól kezdve, a dartsosokon keresztül, vagy akár a makett klubosok. nyilatkozott Varga Anna szakmai osztályvezető a Csabagyöngye Kulturális Központból. 

A könyvtár oktatótermében a mozgást érzékelő konzolokon játszottak a fiatalok.- Manapság egy ilyen játék konzol elterjedt, maximum ez a mozgásérzékelő lehet, ami kicsit ismeretlen, de a legtöbben azt is ismerik. Mondta el Baukó Norbert a könyvtár munkatársa

A könyvtár folyosóján a gyerekek vízfestékkel kavicsra vagy papírlapra festhettek, de a színezni is tudtak. Az egész család számára készültek a szervezők. Rakonczás Szilvia igazgató: - Úgy gondolom, hogy találtak maguknak az apukák is megfelelő helyet a számítógépes teremben, az anyukák kipróbálhatták a flabéplost. Közösen lehetett kötelet húzni az erkélyen. Kutyák sétálnak a könyvtár tereiben a mai napon, és ahogy látszik a gyerekek nagyon jól érzik magukat.

A Csabagyöngye és a könyvtár előtti területen lévő ugrálóvárat is birtokba vették a lurkók.  Nagy érdeklődés övezte a program ezen részét is.

A vízi színpadon Éva tündér tanította a kicsiket, dalos-játékos előadásával. Nemcsak a színpadon, de a vízen is találhattak programokat. A „vízibubi”-t  kézzel hajtották a gyerekek, szüleik egy kötél segítségével tartották őket a part közelben.

A parton ezenkívül kézműves foglalkozásokra volt lehetőség, de a trambulinozni is tudtak csemeték.

FEL