Zene, vers, könyvek és egy csipetnyi humor az irodalmi esten

2020. július 8. 17:27 | Sipos Gábor

Lassan 15 éves Békéscsabai Irodalmi Estek programsorozata. Az esemény szervezői a nyári időszakban a Csabagyöngye Stégszínpadán várják az érdeklődőket, ez a kellemes környezet adott otthont kedd este is a rendezvénynek. A fő cél ezúttal is a magyar nyelv szépségeinek bemutatása volt, ezúttal fiatal, megyei tehetségek részvételével.

Teltházas rendezvényen vehettek részt az est vendégei, kedden a koraesti órákban. A vendégek megismerhették a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság versírópályázatán nyertes, mindössze 14 éves Virok Tamást és egy újkígyósi tinédzsert, Stummer Nikolettet.

A rendezvény főszervezője kiemelte, hogy a megyei tehetséggondozás egy különösen fontos feladat.

- Az, hogy egy 16 éves fiatal lány regényt ír, nagyon csodálatos dolog. Itt három évvel ezelőtt mutattuk be a verseit. Most pedfig egy regénnyel jelentkezett, rá is nagyon büszkék vagyunk – hangsúlyozta Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke.

A fiatal írónő első kötete a napokban került nyomdába és az olvasókhoz. Az új, még nyomdafesték illatú köteteket az irodalmi est vendégei már kézbe is vehették.

- Nagyon fontosnak tatom, hogy magyarul írjunk és olvassunk verseket és  könyveket. Szerintem ami kicsi megmaradt Magyarországból, azt meg kell őriznünk, és kihoznunk belőle, amit csak tudunk – mondta Stummer Nikolett.

Az irodalmi esten helyett kapott a humor is. Örkény István egypercesei és Romhányi József vicces pársorosai mosolyt csaltak a nézők arcára. A következő, még szabadtéri est, augusztus negyedikén a Csabagyöngye Stégszínpadán lesz látható.

További programok »

FEL