Zebra teszt: két keréken vizsgáztak

Zebra Akadémián sajátították el a gyerekek a közlekedés alapjait.

Mint az igazi, felnőtt KRESZ teszten, a gyerekeknek is számot kellett adniuk a tudásukról az Erzsébethelyi Általános Iskolában. A Rózsa utcai épületben pénteken három csoport vizsgázott előbb írásban, majd gyakorlatban.

Mielőtt biciklire szálltak a gyerekek, gyalog bejárhatták a pályát, ahol felhívták a figyelmüket a buktatókra. Majd egy gyors bicikliellenőrzés, hogy minden kötelező felszerelés megvan-e a kerékpáron és kezdődhetett a megmérettetés.

Kutyik Margit címzetes rendőr törzsőrmester, a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság munkatársa elmondta, ebben a tanévben a negyedik osztályosokkal, 12 órában vették át a közlekedési szabályokat. A programot nemcsak Békéscsabán, hanem Gyulán, Almáskamaráson, Békésszentandráson, Köröstarcsán, Orosházán, Sarkadkeresztúron és Vésztőn összesen tíz intézményben tartották meg, hogy megelőzzék a gyermekbaleseteket. A Zebra akadémián ebben a tanévben 365 fiatal végzett. Köztük Novák Márton is, aki elsősorban a gyakorlatot élvezte.

A gyerekeknek minden alkalommal más pályát építettek. Az Erzsébethelyi iskolában be kellett bizonyítaniuk, hogy tudnak szlalomozni, kis helyen fordulni, képesek egy kézzel is irányítani a kerékpárt, ahogyan arra is, hogy hirtelen megálljanak. Az oktatást nemcsak a rendőrök és a gyerekek, hanem a pedagógusok is fontosnak tartották. Mint Szirmai-Végvári Gréta, az Erzsébethelyi Általános Iskola tanítója elmondta, náluk a gyerekek többsége biciklivel jár iskolába, de sokan kerékpároznak tanítás után is. Éppen ezért fontos, hogy ismerjék a helyes közlekedést és betartsák a szabályokat.

Megosztás:

Címke: , ,