Vitamintornával az egészségért

A mozgás rendszerességét, a mozgásszervek egészséges fejlődését szolgálja a program. 

Együtt énekeltek és mozogtak Békéscsabán, a Kölcsey utcai és Liget sori óvodások, ugyanis szakmai napot tartottak az intézményben. Az udvar megtelt a város további intézményeiből érkező óvodapedagógusokkal, akik egy speciális mozgásterápiás programmal, az úgynevezett vitamintornával ismerkedtek meg.

A gyerekek nemcsak az elefántot, hanem vicces majmot, bohócot és többek között krokodilt is utánoztak a Kölcsey utcai óvoda udvarán. Az óvoda vezetősége fontos feladatának tekinti, hogy a gyerekek mozgását megfelelően fejlesszék. Erre ad lehetőséget a vitamintorna, ami egy speciális megelőző mozgásterápia kisgyermekek számára.

Az óvoda pedagógusa, Zsilinszki Beáta, Budapesten végezte el a szakirányú továbbképzést. Az óvodában az idei nevelési évtől kezdve folyamatosan ismerkednek meg a gyerekek a mesés, játékos, zenés, gerincbarát, egészségmegőrző mozgásterápiával. „Az a hölgy, aki ezt kitalálta, Dr. Donáthné Forgács Boglárka, ő gyógypedagógus és arra helyezte a hangsúlyt, hogy minél több tartásjavítás, lúdtalptorna legyen ebben a vitamintorna módszerben. Mi is ezt használjuk, igazából nem helyettesíti a testnevelés foglalkozásunkat, hanem kiegészíti azt”.

A szakmai napra a város intézményeiből érkeztek a pedagógusok. Dr. Péter Józsefné óvodavezető kiemelte: „Ezen a mai napon szeretnénk a testnevelésnek egy olyan formájával megismertetni a kolléganőinket (…),  ami egy kicsit más megközelítésben mozgatja meg a gyerekeket.”

A gyerekek korcsoportra bontva ismerkednek a vitamintornával, minél idősebbek annál nehezebb feladatokat oldanak meg. A foglalkozások segítenek a hanyag tartás, lúdtalp kialakulásnak megelőzésében, valamint az egészséges testi és lelki fejlődésben. Az óvodában tartásjavító foglalkozást is tartanak, több oktatójuk rendelkezik mozgásfejlesztéssel kapcsolatos szakképesítéssel.

Megosztás:

Címke: