Viseld szíveden az egészséged!

2016. szeptember 25. 15:14 | Balázs Anett

Gyula városába érkezett a "Fuss magadért egy kört" eseménysorozat vasárnap, amelynek keretében az egészségért dolgozók körbefutják Magyarországot. A 9. napon és megközelítőleg a kilencszázadik kilométernél, a szív világnapján, orvosok, kardiológusok vállalták, hogy teljesítik az  összesen 1600 km-es teljes táv, 110 kilométeres szakaszát.

A futók csapata reggel 6-kor Orosházáról indult Gyulára, ahol a várkertben, szív alakzatban összeállt csoport zenével, piros szalagokkal a kezükben és hatalmas tapssal fogadták a delegációt. 

– Nagyon jó volt Gyulára befutni, látszik, hogy itt Gyulán foglalkoznak az emberek egészségével. Ma van a szívünk világnapja, ezért is egy kardiológus csapat teljesíti a mai 110 km-t váltóban – fogalmazott Gui Angéla, az esemény főszervezője
A futókat Kónya István köszöntötte, aki az "Előzd meg a jövőd" kihívásra egy rövid, de találó mottót választott, mellyel mindenki egyetértett.

 Viseld szíveden az egészséged!

A gyulai alpolgármester a három szóból álló vállalást, a város nevében, Kovács István „Kokó” olimpiai ökölvívónk hátára támaszkodva írta rá az esemény stafétájára. 

A Budapesti Semmelweis Egyetem szív és érgyógyászati klinikájáról érkezett a futócsapat egyik tagja, aki rendkívül fontosnak tartja, hogy minél fiatalabb korban kialakuljon, és mindennapi gyakorlattá váljon a testmozgás.

A futók csapata rövid pihenő után Komádiba indult, ott zárták az országos eseménysorozat 9. napját. A várkertben mindezek mellett különböző szűrések, mint vérnyomás, vércukor vagy éppen koleszterin szint mérés és reform ételek kóstolója várta az egészséges életmódra törekvő érdeklődőket.

További programok »

FEL