Világbajnok a csabai ejtőernyős

2016. július 29. 09:11 | Fekete Kata

A magyar ejtőernyőzés történetében először szerzett aranyérmet célbaugrásban és lett világbajnok a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja: a Békéscsabáról elszármazott Bánszki Tamás százados, Varga Tamás zászlós, Hirschler Gábor zászlós, Gál Szabolcs őrmester és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós - írja a Honvedelem.hu


Július 17-29. között, az oroszországi Kubinkában rendezik a Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) szervezésében az Ejtőernyős Katonai Világbajnokságot. A keddi napon véget ért a célbaugrás versenyszám, amelyben a Magyar Honvédség csapata huszonhat induló közül bizonyult a legjobbnak, és aranyérmet szerzett.

A tíz ugrásból álló versenyen a versenyzőknek minél pontosabban kell célbaérni, a hibákat centiméterben jegyzik fel. A csapatok ötfősek, minden sorozatban mindenki ugrik, és a leggyengébb eredményt törlik. Jellemző az ugrások pontosságára, hogy a magyar csapat az ötven ugrásból összesen 26 centiméter hibát vétett összesen, a második helyezett orosz válogatott pedig 27 centimétert. Az egész verseny során fej-fej mellett haladt a két csapat, végül a jobb összpontosításnak köszönhetően hazánk katonái győzedelmeskedtek.

Az egyéni versenyben 132 fő indult, és az élmezőnyben négy fő ért el azonos eredményt, így el kellett dönteni, ki lesz a második. Közéjük tartozott Bánszki Tamás százados és Varga Tamás zászlós is, akik végül holtversenyben a 4. helyen végeztek. A csapat július 29-én érkezik haza a tornáról.

FEL