Vérért méz - A véradókat támogatják a Békés megyei méhészek

2020. december 11. 08:33 | D. Nagy Bence

Nemcsak a véradók, hanem a COVID-osztályokon dolgozó egészségügyi dolgozók is ajándékcsomagokat kapnak a méhészektől.

Több mint tíz kiló mézzel támogatja a Magyar Vöröskereszt Gyulai Területi Szervezetének pénteki véradó eseményét a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület.

– A mézfesztiválokon helyet és lehetőséget biztosítottunk a Magyar Vöröskereszt, illetve az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak a véradásra toborzásra – mondta el Árgyelán János, a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület titkára. Hozzátette, hogy bár az idei járványhelyzet miatt a fesztivál elmaradt, ilyen módon szeretnék segíteni a szervezetek munkáját, és ösztönözi illetve honorálni a donorokat. A véradásra a gyulai vérellátó állomáson kerül sor.

Árgyelán János (Kép: behir.hu)

 

Az egyesület – amely Gyulán hatvan, a megyében közel hatszáz fővel van jelen – nemcsak az önkéntes véradókat támogatja, de az egészségügyi dolgozók munkáját is elismeri.

 – Az egyesület vezetése arról határozott, hogy nagyobb mennyiségú mézzel szeretnénk az idei évben mindazon orvosokat, nővéreket, ápolókat megajándékozni, akik a megyei kórházak COVID-osztályain végezték munkájukat. Erre a következő hét folyamán kerül sor: mintegy háromszáz dolgozónak szeretnénk ilyen módon köszönetet mondani áldozatos munkájukért – emelte ki Árgyelán János.

Gyula

Őrizzük meg a nyitottságunkat – Villáminterjú Gugolya Mártával

Gugolya Márta etika-színháztörténet szakon végzett a Pannon Egyetemen. Szabadidejében rajzol, fest, ékszereket készít. Jelenleg a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikuma és Kollégiumában kollégiumi nevelőként és fejlesztőpedagógusként dolgozik. Villámválaszaiban azt is elárulta, hogy nem szeret senkit sem hazugságon érni, illetve kitért arra is, hogy kik a legfontosabb személyek számára.
2021. április 9. 07:30
FEL