Véget ért a Csabai Nyár rendezvénysorozata

2019. augusztus 26. 15:38 | Szendi Rita

Nyárbúcsúztató szabadtéri koncertet adott a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar. A fennállásának 60. évfordulóját ünneplő együttes előadásában klasszikus szóló és zenekari műveket hallhattak az érdeklődők.

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar pénteken a Csabagyöngyében próbált a vasárnapi nyárbúcsúztató koncertre. A karmester elmondta, hogy klasszikus szóló és zenekari művekkel készültek az előadásra. Gál Tamás úgy fogalmazott, hogy a zenekar magasabb szintre lépett, hiszen ma már sztárfellépő nélkül is megállják helyüket.

A rendezvényt Békéscsaba polgármestere nyitotta meg. Szarvas Péter köszöntőjében elmondta, hogy az önkormányzat és a városi intézmények nagyon színes, gazdag programokat kínáltak a nyári hónapokban. Mint mondta: a június 20-án kezdődő rendezvénysorozat nagy sikert aratott a közönség körében, mindegyik előadás teltházas volt. A polgármester kiemelte: ezt követően a főtér és a Csabagyöngye Kulturális Központ stégje volt a programok helyszíne, mely rendezvények szintén sikeresen zárultak.

Az előadáson mintegy negyven művész lépett színpadra.

További programok »

Kultúra

A Szeged Trombone Ensemble zenél a gyulai vár tövében

A Szegedi Harsonaegyüttes lesz a Térzene sorozat gyulai eseményeinek következő fellépője július 18-án 16 órától a Várkertben. Ez alkalommal egy másik koncert is lesz a térzene programban. A gyulai PowerBeat Ütőegyüttes 18 órától muzsikál majd ugyanott.
2020. július 13. 00:00
FEL