Változik a vonatok és a buszok menetrendje az ünnepek idején

2019. december 19. 07:51 | behir

Ünnepi menetrend alapján közlekednek a vonatok és a Volán-járatok a karácsonyi és a szilveszteri időszakban.

A MÁV közleménye szerint december 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-től 28-ig az ünnepnapi, 29-én a vasárnapi közlekedési rend szerint közlekednek a vonatok. A jövő év elején is lesznek változások: január elsején az ünnepnapi menetrend érvényes, január másodikán, csütörtökön viszont már a munkanapokon megszokott időpontokban indulnak a járatok.

Az előzetes becslések szerint december 20-án és 23-án is várhatóan több mint 100 ezren utaznak majd. A tömeges visszautazás miatt január 1-jén délután és január 2-án reggel, az iskola szünet vége miatt pedig 5-én várható majd napi 100 ezret meghaladó utasforgalom. A vasúttársaság ezért a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül – a helyfoglalások figyelembevételével plusz kocsival kiegészített – InterCityket is indít.

A MÁV a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért azt javasolja az utazóknak, hogy a menetjegyet váltsák meg interneten vagy a mobilos applikációban, ahol 10 százalékkal olcsóbbak a jegyek. Továbbá a januári bérleteket is érdemes január 5. előtt megvenni.

A szokásos kedvezmények az ünnepi időszakban is érvényesek. A 26 éven aluliak – de már nem tanulók – 33 százalékos kedvezménye december 20-án 10 órától január elsején éjfélig vehető igénybe.

Forrás: MTI

További programok »

FEL