Válogatott jutalom

Remekeltek a békéscsabai atléták a Junior Országos Bajnokságon.

Négy érmes és további értékes pontszerző eredményekkel tértek haza Szombathelyről a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői. 

Sűrű az atlétikai program, hiszen hétről–hétre következik egy-egy korosztály országos bajnoksága. Így volt ez az elmúlt hétvégén is, hiszen a junior korosztályban harcoltak az atléták. Tóth Sándor ügyvezető, a legtöbb pontot hozó edző röviden így értékelte a versenyzőket.
– Papírforma érvényesült, hiszen ez volt az elvárás az érmeseinkkel szemben is.
A Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás szakágvezetője mindhárom dobogósunkat beválogatta a hétvégi, július 1-i cseh-szlovén-szlovák-magyar U20-as válogatott viadalra. Békés megyéből összesen négyen kerültek a válogatottba – emelte ki a mesteredző.

A „négyes fogat” a következő:

110 m gát: Ujházi Balázs (Kopp Békéscsabai AC)
400 m: Nyeste Ágnes    (Békési DAC)
800 m: Novák Natália (Kopp Békéscsabai AC)
diszkoszvetés: Szebegyinszki Richárd (Kopp Békéscsabai AC)

A junior országos bajnokságon Novák Natália 1500 méteren nyert, 800–on pedig második lett.Szebegyinszki Richárd két számban remekelt, ugyanis diszkoszvetésben ezüstérmet nyert, súlylökésben pedig 5. pozícióban végzett. Ujházi Balázs 110 méter gáton szintén második lett. A rúdugró Soós Norbert (5. hely), az 1500-as, illetve 800-as Diószegi Dávid (7., illetve 12.), a 400 gátas Zahorán Adrienn (8.) szintén értékes helyezést gyűjtött.
 

Megosztás:

Címke: , ,