Vádat emelnek a 73 éves sofőr ellen, akinek utasa súlyosan megsérült Orosházán

2023. november 25. 12:34 | behir.hu

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 73 éves, büntetlen előéletű mezőkovácsházi nővel szemben, aki autójával árokba hajtott, a balesetben pedig súlyosan megsérült az utasa.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az idős nő április 19-én délelőtt autózott a 4428-as számú úton Orosháza felől Kaszaper irányába. A vád szerint figyelmetlensége miatt előbb lehaladt a jobb oldali útpadkára, majd visszakormányzott, azonban elvesztette uralmát a jármű felett. Ismét jobbra tért, és a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott, majd a jármű az oldalára borulva állt meg.

A gépkocsiban utasként tartózkodott egy 89 éves idős nő is, aki a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket – mások mellett bordatöréseket, csigolyatörést – szenvedett, majd április 27-én a balesettel össze nem függő okból elhalálozott.

Az ügyészség szerint a terhelt megszegte a KRESZ azon passzusát, mely szerint a járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra, és a rakományra.

További programok »

FEL