Újra Magyar Kupa-döntőben!

2017. január 31. 19:59 | behir.hu

Nincs megállás! Ezúttal a Magyar Kupa elődöntő második mérkőzésén kellett helytállnia a csabai röplabdás lányoknak, az ellenfél ismét az a nyíregyházi együttes volt, aki nem is olyan régen igencsak nemes ellenfélnek bizonyult bajnoki keretében. Az első mérkőzésen Nyíregyházán színvonalas derbin tudott nyerni a BRSE 3-0-ra.

BRSE - Nyíregyháza 3-0 (15, 13, 15).

A meccs elején jól tartotta magát a Szombathelyit nélkülöző nyírségi csapat. Fej-fej mellett haladtak sokáig az együttesek, 11-10-et is mutatott az eredményjelző. Ekkor még azt lehetett hinni, hogy a vendégek megint megráncigálják az oroszlán bajszát, de az ezt követő pontok egészen mást hoztak. Az orosz Smirnova már ekkor ellenállhatatlannak bizonyult, sorra ütötte be a labdákat, a vendégek pedig rengeteget hibáztak, sem nyitásban, sem nyitásfogadásban nem remekeltek. Könnyedén, 25-15-re nyerte az első játékot a viharsarki együttes.

A második játékban is őrlángon égett a vendég együttes, Horváth András edző hiába kérte ki hamar mindkét idejét, a korábbi bajnokin igen, ezúttal nem tudott segíteni csapatán. Hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy a csabai lányok nem sokat hibáztak, kegyetlenül megbüntették az ellenfél rosszabb labdáit. A nyíregyházi lányok ezúttal a 15-öt sem érték el, 25-13 a vége. Mindenesetre az első két játékot látva a nézők megjegyezhették: ilyen magas kvalitású játékos még nem szerepelt Békéscsabán, mint Smirnova! Egyszerűen nem tudott hibázni, bárhol is tűnt fel a mezőnyben.

A harmadik játék sem hozott semmiféle változást, nem a Nyíregyháza csapatáé volt ez az este, macska-egér harc folyt a pályán. A csabai lányok tetszés szerint érték el pontjaikat és 25-15-re megnyerték a harmadik etapot is.

Ezzel magabiztosan jutottak a kupadöntőbe, melyet február 10-én rendeznek Érden.

Szegedi Zsolt

FEL