Újra Hőlégballon Fieszta Orosházán

2019. szeptember 5. 10:23 | behir

Több méteres égnek törő lángcsóvákkal hívták fel magukra a város lakóinak figyelmét a 2. Hőlégballon Fieszta résztvevői.

A kosarak és a ballonokat emelő gázégők még csak az utánfutókon, a kocsik platóján foglaltak helyet. A fáklyázással – amolyan hőlégballonos módra – az orosházihoz hasonló, többnapos fieszta első estéjén köszöntik a résztvevők a várost és köszönik a szíves vendéglátást - írja az OrosCafé. Mint elmondták, ez egy majd negyvenéves szokás, egy látványosság, ami felhívja a közönség figyelmét, hogy itt vagyunk, megérkeztünk. Aztán abban is bíznak, hogy az itt lévők közül kedvet kapnak néhányan a ballonozáshoz.

A menet 19 órakor az Alföld Gyöngye Hotelből indult, majd a Szentesi úton, a tűzoltóság épületétől rendőri felvezetéssel haladtak tovább. A ballonosok fáklyázva vonultak végig a Kossuth szakképző épülete előtt, majd a Rákóczi úton és a Győri Vilmos téren haladva a Mikszáth Kálmán utca felől közelítették meg a főteret. A rendkívül látványos fény és hangjelenséggel kísért bevonulás után a polgármester köszöntötte és látta vendégül a pilótákat és a személyzeteket.

A kapitányok közül többen nem először járnak városunkban. Egyikük Szigligeti Tibor elmondta, nagyon szeret ide jönni és ha teheti, mindig jön is.

– Remek az itteni helyszín a repüléshez, kitűnő a szállás, az ellátás és Orosháza népe nagyon vendégszerető. Sajnos tavaly az időjárás közbeszólt. Esőben, ködben, 15-18 kilométeresnél nagyobb szélben nem tudunk repülni és napsütés hatására keletkező termik jelenségeket is kerülnünk kell. Ezért van, hogy egy nap kétszer, a hajnali és az esti órákban tervezünk repüléseket. Sajnos most sem minden jó, amit a meteorológusok jósolnak, különösen a szombati repülések bizonytalanok – avatott be a kapitány.

 

Az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei zenélnek egy hőlégballon kosarában, Orosháza közelében (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei zenélnek egy hőlégballon kosarában, Orosháza közelében (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

A kapitányok várják a repülni vágyókat és remélik, hogy a vasárnapi marker dobást nem hiúsítja meg az időjárás, hisz a cél a főtéren lesz kijelölve és nagyon látványosnak ígérkezik a város központja fölé érkező tizenkét hatalmas ballon.

A tavaly nagy sikernek örvendő hőlégballon fieszta idén is három napon keresztül tekinthető meg, szeptember ötödike és nyolcadika között. Az Aquila Team és az orosházi önkormányzat közös szervezésében megvalósuló eseményen tíz hőlégballonos csapat teszi tiszteletét.

 

Repülhetünk mi is!


A repülések csütörtöktől szombatig terjedő időszakban minden nap a kora reggeli és késő délutáni órákban valósulnak meg. A vasárnapi nap folyamán a hőlégballon pilóták látványos ügyességi játékát, az úgynevezett kulcsos repülést tekinthetik meg. Az utolsó repülési napon a ballonok közvetlen a város fölött fognak átrepülni célpontul véve Orosháza főterét.

A felszállási időszakok tervezett kezdete: délelőtt 06:00, délután 18:00. További információk erre a linkre kattintva érhetők el, míg érdeklődni az Orosházi Tourinform Irodában lehetséges. Telefonon a 36-30/163-9688-as számon, e-mailben a tourinformoroshaza@gmail.com címen.

 

További programok »

FEL