Több mint ezer milliárd forintnyi fejlesztés jött létre a Magyar Falu Programban

2023. május 29. 12:32 | behir.hu

A hazai kistelepülések több mint felében megtörtént a várt trendforduló: egyre több a beköltöző fiatal család és több gyermek születik – fogalmazott Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

– A kistelepülések azért tudják hatékonyan felhasználni a fejlesztési forrásokat, mert megmondhatják, hogy milyen célterületekre szeretnének támogatást kapni, sőt abba is beleszólhatnak, hogy milyen eljárásrend mellett tudnak ezekhez hozzájutni – fogalmazott Gyopáros Alpár egy átadóünnepségen. Mint mondta, a Magyar Falu Program legfontosabb célja az volt, hogy a falvak lélekszáma újra növekedésnek induljon, az elmúlt három évben pedig a hazai kistelepülések több mint felében pedig egyre több a beköltöző fiatal család és több gyermek születik.

A politikus felidézte: a kormány döntése alapján a program a gazdasági kihívások és nehézségek ellenére folytatódik.

– Ezért is írtunk ki pályázatot és adtunk támogatást a kisboltok segítésére, ezért kívánunk megújítani ezer kilométernyi, a falvakat összekötő utat, valamint belső utakat és járdákat egy új pályázat keretében; ezeknek a kiírásáról a döntés már megszületett, illetve az év második felében is lesznek új kiírások – emelte ki a kormánybiztos.

Forrás: Világgazdaság

 

További programok »

FEL