Tízezrest kapnak a meteorológusok

2020. szeptember 26. 08:48 | behir

Az emlékpénzérmék elsődleges szerepe a figyelemfelkeltés hazánk tudománytörténeti jelentőségű évfordulójára és a szolgálatban folyó magas színvonalú előrejelzési, kutatási és oktatási tevékenység elismerése.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóközleményt adott ki arról, hogy az Országos Meteorológiai szolgálat alapításának 150. évfordulója alkalmából 10 000 Ft névértékű ezüst és 2000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki szeptember 25-én.

 

(Fotó: penzvero.hu)

(Fotó: penzvero.hu)

 

A jegybanki kibocsátások több mint fél évszázados történetében most először jelenik meg négyzet alakú ezüst emlékérme, a színesfém változat pedig nagy mérete miatt unikális.

Az „Országos Meteorológiai Szolgálat” emlékérméket Molnár Mercédesz szobrászművész tervezte.

 

(Fotó: penzvero.hu)

(Fotó: penzvero.hu)

 

Az emlékpénzek értékközvetítő és ismeretterjesztő szerepének minél szélesebb körű érvényesülése érdekében az „Országos Meteorológiai Szolgálat” ezüst emlékérme – a rendelkezésre álló készlet függvényében – a kibocsátást követő három hónapig, a színesfém emlékpénz egy évig névértéken vásárolható meg 2020. szeptember 25-től az érméket gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában (V. ker. Budapest, Báthory u. 7.) és webáruházában.

 

Forrás: hirado.hu

 

További programok »

Gazdaság

FEL